Nieuws in de praktijk

  • Vanaf januari 2025 zal huisarts Elselien Küpers onze praktijk verlaten. Zij zal zich als docent gaan richten op de begeleiding van huisartsen in opleiding aan de Radboud universiteit en zij zal dit combineren met het werken in een huisartsenpraktijk in Nijmegen. Zij bedankt u allen hartelijk voor het in haar gestelde vertrouwen.

    Heel jammer dat Elselien ons team gaat verlaten! We gaan haar ontzettend missen, maar we gunnen haar natuurlijk deze mooie stap. We wensen haar alle succes en geluk toe in haar nieuwe rol als docent en in haar werk in Nijmegen, zowel professioneel als privé.

    Dank je wel, Elselien, voor je inzet en de fijne samenwerking!

     

  • Winnaar Beste Coschap 2023-2024 “Eigen Regie” Huisartsgeneeskunde

    Als opleidingspraktijk voor jonge artsen bieden wij hen, mede dankzij de inzet van onze patiënten en ons team, de kans om het huisartsenvak in de praktijk te leren. Dankzij uw betrokkenheid hebben de coassistenten ons gekozen tot winnaar! 

  • Wij zijn genomineerd voor:

    Coschap van het jaar 2023-2024!

    Als opleidingspraktijk voor jonge artsen bieden wij hen, mede dankzij de inzet van onze patiënten en ons team, de kans om het huisartsenvak in de praktijk te leren. We willen u als patiënt bedanken voor uw steun, want mede hierdoor hebben de coassistenten ons genomineerd!

  • De huisartsenpraktijken van Samen Gezond organiseren in het kader van Advance care planning (ACP), ofwel vroegtijdige zorgplanning op 15, 16 en 17 oktober a.s. informatiebijeenkomsten over de laatste levensfase.

    Dinsdag 15 oktober
    in Maldensteijn, Kerkplein 8 Malden

    Woensdag 16 oktober
    in Medisch Centrum Mook, Kon. Julianastraat 3 Mook

    Donderdag 17 oktober
    in De Wieken, Esdoornlaan 5 Molenhoek

    Tijd: 19.30-21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur

    Kosten: Gratis

    Zie de link voor meer informatie. 

  • Wat doet de specialist ouderengeneeskunde?
    Wat als het thuis niet meer gaat? Wat kan je verwachten van het verpleeghuis? Wat is een zorg-leefgesprek? Hoe wordt de familie hierin meegenomen?

    Het roept een hele hoop vragen op wanneer u of een naaste dementie heeft. Tijdens deze avond gaat Ruth Rijnen (specialist ouderengeneeskunde in opleiding) in gesprek over allerlei onderwerpen en neemt u mee in het verloop van thuis naar het verpleeghuis en de mogelijkheden binnen het verpleeghuis.

    Kijk voor meer informatie op: synthese.nl 

  • Op dinsdag 28 mei organiseert Ixta Noa een thema bijeenkomst over Open durven zijn over je kwetsbaarheid. Kijk voor meer informatie op de link:  Themabijeenkomst over open durven zijn over je kwetsbaarheid in Molenhoek Ixta Noa 28 mei 2024

  • Samen staan we sterker, de rouwgroep is onderdeel van Sterker sociaal werk. Kijk voor meer informatie op de volgende link: Rouwgroep verlies partner of kijk op de website: sterker.nl

  • Gebruik je 5 of meer medicijnen of ben je 70 jaar of ouder? Dan is een medicatiebeoordeling handig.

    Een medicatiebeoordeling is een gesprek met je apotheker over je medicijnen. Je kijkt samen met de apotheker of jouw medicijngebruik beter en makkelijker kan. Ook als je al heel lang dezelfde medicijnen gebruikt is een medicatiebeoordeling zinvol. Het lichaam verandert namelijk wanneer je ouder wordt. Hierdoor kunnen medicijnen anders werken en ook sneller een bijwerking geven. De apotheker kijkt of de dosering van je medicijnen nog goed is en werkt hierbij samen met jouw huisarts.

    Je apotheker bespreekt de volgende vragen met je:
    •             Waarvoor zijn de medicijnen voorgeschreven?
    •             Werken alle medicijnen nog goed?
    •             Zijn alle medicijnen nog nodig?
    •             Bespreken van de bijwerkingen van medicijnen
    •             Zijn er verbeteringen mogelijk?
    •             Kan het innameschema makkelijker?
    •             Zijn er tips voor het innemen van medicijnen?
    •             Zijn je zelfzorgproducten veilig bij je medicijnen?

    Een medicatiebeoordeling wordt in de meeste gevallen 1x per jaar vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten kunnen wel eerst van het eigen risico af gaan. De vergoeding verschilt per zorgverzekering.  Het apotheekteam zoekt dit graag voor je op.

    Wil je een medicatiebeoordeling, neem contact op met de Service Apotheek Malden (024 358 24 18) of De Vuursteen (024 388 04 11).

  • Nieuwe werknemers: Alexandra en Lotte.

    Alexandra is onze nieuwe doktersassistente, zij komt per 1 februari ons team versterken!

    Lotte komt als praktijkondersteuner de taken van Lilian ondersteunen en zal zich met enthousiasme storten op de diabetes- en CVRM-zorg en Astma en COPD. Met ervaring uit zowel het ziekenhuis als een andere huisartsenpraktijk kijkt ze er enorm naar uit om een gezellige en productieve tijd in de praktijk te hebben!

    Monique heeft ons na 14 jaar verlaten en is nu van haar pensioen aan t genieten!

  • In de avond, nacht, weekend en feestdagen hanteren (dienst)apotheken een hoger tarief voor de afhandeling van het recept van patiënten. Naast de prijs voor uw medicijn betaalt u een tarief voor de zorg van de apotheek. Dienstapotheken werken zonder winstoogmerk. Daarom rekenen zorgverzekeraars en dienstapotheken sinds 2014 de kostprijs voor zorg van de dienstapotheek. Dit ‘kostprijstarief’ is hoger dan het tarief dat uw gewone openbare apotheek berekent. Dat komt omdat de dienstapotheek hogere personeelskosten heeft – vanwege werktijden in avond-, nacht- en weekenduren. En omdat de dienstapotheek de kosten met een veel lager aantal recepten moet terugverdienen.